Senior Product Specialist – Software Engineering Øyvind A. Aakre

Min rolle i Easee

Jeg jobber i all hovedsak med programvaren som sviver i laderoboten, og har i grunn gjort det siden prototypen lå i en pappeske og ladet bilen til Jonas for første gang i 2018. Den gang jobbet jeg som konsulent hos Data Respons, men er i dag fast medlem av embedded-teamet i Easee.

Bakgrunn
Etter videregårende gikk veien videre til NTNU hvor jeg studerte teknisk kybernetikk, som kan oppsummeres som “hvordan ting oppfører seg og hvordan du kan styre dem”. Kuleste tingen jeg var med på å styre var systemet mellom sensorer, pedal og motor i den elektriske racerbilen til Revolve. Senere ble det tur til Nederland for å lære om kooperativ adaptiv cruise control for biler, deretter posisjonering og regulering av undervannsrobotikk på Bryne, før jeg etter hvert begynte å skrive kode for en laderobot. Veien blir litt til mens man går.

På privaten er jeg en bedagelig anlagt person som trives vel så godt på fjelltur som i sofaen med en pose chips, og sammen med kona har jeg en katt som jeg snakker til som om han forstår meg.

My colleagues Easeetonians

Short about Easee AS

Easee was created in January 2018 by three entrepreneurs with a powerful vision of shaping the power grid of the future while becoming a pioneer for what a modern corporate culture should be. We started by creating the world’s smartest charging robot for electric cars and are now working to offer our customers an entire ecosystem that will give them a seamless experience from A to Z.