Chief Technology Officer – Our founders Kjetil Næsje

Min rolle i Easee

Jeg har alltid interessert meg for teknologi. Det begynte med at jeg allerede i svært ung alder plukket fra hverandre radioer, klokker, støvsugere, motorer og lignende. Jeg var (og er fremdeles) nærmest sykelig opptatt av å forstå hvordan ting fungerer!

Noen år senere så begynte jeg å sette sammen ting også – og lage nye ting. Jeg husker spesielt min første hjemmelagde radio. Loddet sammen med rørleggerens gjenglemte og klumpete loddebolt – og med et utall brannsår som følge. Men det lot seg til slutt gjøre og radioen fungerte som en drøm. Dette ga virkelig mersmak!

Siden den gang så har jeg lidd meg gjennom mye skole og mange mindre inspirerende lærere (allmennfaglig ved Sandnes Videregående og senere data- og elkraft ved Universitetet i Stavanger), samt militærtjeneste i sambandet på Jørstadmoen, Lillehammer.

Min karrière begynte faktisk med at jeg ble “headhuntet” ut av universitetet av en lokal oppfinner. Han jobbet bl.a. med rensing av avgasser. Vi utviklet en rensemetode som innbefattet bruk av høyspenning. Her fikk jeg bruk for alt jeg hadde av erfaring og kunnskap innen elektroniske omformere og høyspenning. Vi ansatte også mange dyktige ingeniører for å hjelpe oss med denne utviklingen. Resultatet ble en teknologi som fungerte svært godt på visse typer industrielle utslipp. Jeg ble med å stifte selskapet Applied Plasma Physics AS der vi videreutviklet og markedsførte denne teknologien i flere år.

Jeg har etter dette dannet mange selskaper og vært med på flere oppstarter, deriblant Createch AS, SmartSeal AS, Zaptec AS og Easee AS. Reisen har på ingen måte vært smertefri, men den har til gjengjeld vært desto mer lærerik!

Det som gleder meg mest nå for tiden er å få oppleve det spesielt gode samspillet og den enorme kreativiteten som oppstår mellom mennesker som har stor grad av frihet og som kan jobbe på sin egen måte uten at fryktmønstre eller meningsløse oppgaver får ta overhånd.

Når man jobber sammen med andre som elsker det de gjør så oppstår det en dyp grad av gjensidig tillit. Og med tillit så kommer det åpenhet. Og med åpenhet så kan vi rydde opp i alt som måtte plage oss og sammen skape verdens beste arbeidsplass!

Den som vil endre verden må begynne med seg selv…

My colleagues Easeetonians

Short about Easee AS

Easee was created in January 2018 by three entrepreneurs with a powerful vision of shaping the power grid of the future while becoming a pioneer for what a modern corporate culture should be. We started by creating the world’s smartest charging robot for electric cars and are now working to offer our customers an entire ecosystem that will give them a seamless experience from A to Z.