Chief Software Officer – Software Engineering Ola Stengel

Min rolle i Easee

Jeg var så heldig å være den første som ble ansatt i Easee, etter de tre geniale gründerne som startet firmaet. Har dermed fått være med på reisen helt fra tiden da vi delte på ett kontor, til nå, når vi har en hel etasje for oss selv. Det har vært et sykt spennende og travelt år.

I Easee jobber jeg med å skrive embedded SW til produktene våre, utvikle ny elektronikk, koordinere mot cloud utviklerne samt holde orden på de tre andre i embedded SW teamet. Trives utrolig godt! Her er det mange veldig, veldig flinke folk, som evner å få ting gjort. Det er høyt tempo, men samtidig stor grad av frihet.

Har så lenge jeg kan huske vært nysgjerrig på hvordan ting fungerer, og har åpnet det meste som åpnes kan. I tidlige år for å se hvordan det fungerte. I senere år, enten for å se hvordan det fungerer (lurer jo fremdeles på det) eller i et forsøk på å reparere. Liker å lage og reparere ting selv. Og selv om resultatet ikke nødvendigvis blir hverken billigere eller bedre enn å kjøpe noe ferdig, så føles det mye bedre.

Det kom ikke som en overraskelse på noen at det ble en teknisk utdannelse, nærmere bestemt en master i datateknikk. Den tok riktignok noe lenger tid enn den skulle, siden seilfly, paraglider, klatring og ski tidvis ble prioritert over skolen. Kom imidlertid igjennom med helt greit resultat og hadde det veldig kjekt underveis. Heldigvis var lånekassen ganske tilgivende i «gamle dager»

Etter utdannelsen har jeg tilbrakt 15 år med embedded SW og elektronikkutvikling i utviklingsavdelinger rundt forbi. Har vært innom produkter både til konsumer, industri, våpen og selvfølgelig mye olje og gass. Tror det var på tide å samle inn igjen noen karmapoeng med å utvikle grønn teknologi hos Easee.

Er (dessverre) et utpreget B-menneske, fungerer ikke før lunsj, bedre etter og aller best på kvelden. I en verden lagt opp for A-mennesker er det tidvis utfordrende, men vi har heldigvis veldig stor frihet til når og hvordan vi vil jobbe her i Easee. Det er utvilsomt beste løsning for alle parter og et eksempel til etterfølgelse.

 

        – Det viktigste i livet er å trives!

My colleagues Easeetonians

Short about Easee AS

Easee was created in January 2018 by three entrepreneurs with a powerful vision of shaping the power grid of the future while becoming a pioneer for what a modern corporate culture should be. We started by creating the world’s smartest charging robot for electric cars and are now working to offer our customers an entire ecosystem that will give them a seamless experience from A to Z.